Meyvə, səbzə, taxıl və paxlakimilərdə təbii şəkildə olan şəkərin yerini günümüzdə rafinə edilmiş ağ şəkər tutur. Lakin yeyinti məhsullarına dad verən bu şəkər insanda asılılıq yaradır. Çayınıza atdığınız sadəcə iki ədəd kəsmə şəkər sizin bədən müvazinətinizin pozulmasına xidmət edir. Onun dad verməkdən başqa özəlliyi yoxdur, əksinə, damarın sərtləşməsinə səbəb olur, bəsləmə özəlliyi yoxdur, lakin bədəndə olan vitamin və mineral qaynaqlarını azaldır.
1700-cü illərdə, demək olar ki, sıfır səviyyəsində olan şəkər istehlakı hər keçən gün daha da artmaqdadır. Bu artımla xroniki xəstəliklərin artması da müşayiət olunur.
Mənbə: Sozcu.com.tr