Əvvəla, onu qeyd etmək lazımdır ki, çay qaynatmaq üçün su soyuq olmalıdır. Daha yaxşı olar ki, filtrasiya olunmuş və ya bulaq suyundan istifadə olunsun. İsti, qaynadılmış sudan istifadə məsləhət deyil.
Çayı suyun üzünə azca qabarcıqlar çıxanadək qaynatmaq gərəkdir. Daha çox qaynadılmış sudan hazırlanan çay ləzzətsiz olar.
Yaşıl və açıq rəngdə olan çaylar çox da isti olmayan suda və az müddətdə dəmlənməlidir. Əksinə, qara çaylar isti sda və daha çox müddətə dəmə qoyulmalıdır.
Yaşıl və açıq rəngli çayların şüşə və ya keramika dəmliklərdə, qara çayların isə dəmir dəmliklərdə dəmlənməsi məqsədəuyğundur.
Mənbə: Milliyet.com.tr